Hyvät asiakkaat,

Talvi ei tavoitta mene, sanottiin ennen vanhan kansan keskuudessa ja se näyttää toteutuvan tänäkin talvena. Lumi ja kylmyys tulivat viime syksynä myöhemmin verrattuna edelliseen talveen, mutta viimeisen kuukauden aikana olemme saaneet lunta yllin kyllin lähes koko Pohjoisella alueella. Jatko näyttää pitkien ennusteiden valossa samanlaiselta verrattuna edelliseen talveen, eli teitä ym. alueita saadaan aurata pitkälle kevääseen saakka, samoin polanteen poistoa saadaan tehdä paljon.

Meillä FMG:llä on ollut kiireinen ja työn täyteinen vuosi, ja olemme saaneet tehdä tuotteita kahdessa vuorossa lähes vuoden ajan. Samalla olemme vahvistaneet sekä tuotekehitystä että tuotannon ohjausta päästäksemme entistä laadukkaampaan tekemiseen tuotteissamme. Olemme niin ikään saaneet uusia markkina-alueita, mikä vahvistaa toimintaamme kautta linjan. Jotkin tuotteistamme kuten vaihtolavavaunut ja tielanat ovat olleet kysyttyjä ympäri maailman, mikä antaa hyvän pohjan markkinointiponnistuksille.

Esittelimme Helsingin Konemessuilla marraskuussa uuden pienemmän TLN 250 tielanan, jonka tuotanto alkaa helmi/maaliskuun vaihteessa 2019. Uusi lana kiinnosti suurta asiakasjoukkoa, sillä lana soveltuu erityisesti pienemmille teille ja vetokoneena riittää hyvästi keskikokoinen maataloustraktori. Lanassa on kaikki suurten lanamalliemme ominaisuudet zoomattuna vaan pienempään kokoon. Lana painaa noin 2700 kg ja koko pituus on 6 metriä. Perustyöleveys on 2,5 m, jolloin se soveltuu mainiosti 3,5 – 5 m tien lanaukseen. Suuremmista malleista tuttu vakain toimii hydraulisesti, jolloin kerran säädettyä lanaa voidaan nostaa ja laskea perussäätöjen muuttumatta. Rengaspakkeri on rakennettu pienemmillä pyörillä, sopien hyvin lanan kokoluokkaan. Lanaa voidaan ohjata suoraan traktorin hydrauliikalla, koska hydraulista nivelaisaa ei kaikissa tapauksissa tarvita. Toki hydraulinen aisa, sivusiipi, samoin erinomaisen tarkka joy stick – ohjaus ovat saatavana tähänkin malliin. Lana on tarkoitettu kyläteille, metsäautoteille, kapeammille väylille taajamissa, samoin kuin Keski-Euroopan kapeille sorateille. Tulemme esittelemään lanaa eri puolilla Suomea kevät talven aikana järjestettävissä konetapahtumissa.

Yhteistyö Puolustusvoimien kanssa ST – perävaunuissa on ollut meille arvokasta, sillä monet tiukat normit ja aiempaan verrattuna erityyppiset tarpeet ovat kehittäneet sekä tuotetta että valmistusta paljon. Tiukat laatustandardit, tyyppihyväksynnät ja mittaukset katsastuskonttoreilla antavat tukevan tieteellisen perustan laaduntarkastukseen, samoin ominaisuuksien arviointi kokeissa ja koulutuksissa kehittää tuotteen käyttöominaisuuksia. Hyvänä esimerkkinä tästä on kuorma-autotyyppiset paineilmajarrut, jotka mahdollistavat tuotteen maksinopeuden jopa 60 km/h ja tekevät ajamisen samalla miellyttäväksi ja turvalliseksi.

Hyvä asiakas, kevät on pikku hiljaa tulossa ja konepäiviä ja tapahtumia järjestetään runsaasti eri puolilla Suomea. Toivotan sinut tervetulleeksi konepäiville AGCO Suomen pisteille keskustelemaan tuotteistamme!

Markku Lappalainen
Toimitusjohtaja
FMG